גולד שאנט

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

24/08/2012 | 13:25 | מאת: רונית

פרופסור שלום, שמעתי וקראתי על הנקז מזהב שאתה בין אלה שאמונים על פיתוחו, ויש לי כמה שאלות: מה הסטטוס של הנקז הזה, שעושה רושם שהוא מאד מבטיח, הן מבחינת תוצאות הניתוח והן מבחינת חיי המנותח בשנים שאחרי? מתי הוא ייתאפשר ל"שימוש המוני"? איזה פעילויות ייתאפשרו בזכות הנקז הזה, שלא התאפשרו לאחר ניתוח הטראב/אקספרס/אחמד? האם יהיה ניתן לצלול איתו למשל? האם הנקז יתאים לכל חולה גלאוקומה, גם אלה עם גלאוקומה משנית לחבלה או גלאוקומה מולדת? למי הניתוח לא מתאים בכלל? תודה, רונית

24/08/2012 | 14:14 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

הנקז מזהב נמצא בשימוש באירופה קנדה וגם ישראל בארהב מתקיים עגיין מחקר גדול בכמה מרכזים רפואיים גדולים לפני אישור של ה fda אכן הנקז הזה נושא עמו הבטחה גדולה ובימים אלה אנו מנתחים בארץ עם הנקז החדש שהוא מהונדס ומשוכלל יותר מהורסיות הקודמות בתאוריה הנקז מתאים לכל סוגי הגלאוקומה אך רוב הנסיון הקליני עד עתה הינו בגלאוקומה של מבוגרים פרופ מלמד. 099504340 www.profmelamed.com

24/08/2012 | 23:06 | מאת: רונית

כמה חופש נותן כזה נקז לאדם צעיר? האם יכול לעשות כל סוג ספורט, לרבות צלילה, למשל? כמה תלות יש בביקורת, לאורך זמן? תודה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות