גלאוקומה ותורשה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

13/01/2009 | 16:33 | מאת: מירב

שלום. לסבא של הילדים שלי יש סוג של קלאוקומה מגיל צעיר הצרות הוורידים המובילים דם לעיין. כיום כבן שישים לא רואה ועם ירידה חדה בראייה מגיל צעיר. להבנתי העניין מקורו בתורשה עקב נישואים קרובים. מארבעת הילדים שנולדו להם לשלושה יש את הבעייה הקשה בעיניים עד לעיוורון ולאחד לא. ההורים שלהם עצמם היו בריאים. שאלתי היא האם זה יכול לעבור גם לנכדים של הסבא עם הגלאוקומה. מה הסבירות ואלו בדיקות ניתן לעשות כדי לבדוק את הנכדים שהם בגיל 9 ו12? אודה מאוד על תגובתך.

13/01/2009 | 18:01 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

From your description it is unclear to me what is the disease of your grandfather. In any case, it is good to examine your kids by an ophthalmologist. I am confident all will be ok... Prof. S. Melamed

13/01/2009 | 18:47 | מאת: מירב

תודה רבה אקבע תור לבדיקה.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות