גלאוקומה ותרופות

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

23/01/2011 | 13:09 | מאת: ציפי אושרי

אמי בת ה-70 חולת גלאוקומה כרונית מספר שנים. רופא העינים מטפל בה בטיפות בשתי העיניים, אבל הלחצים לא יורדים טוב. הרופא אומר שהנזק לעצבי הראיה מתקדם. הוא טוען שבגלל אמא לא מקפידה לקחת את הטיפות כנדרש, כדאי לנתח אותה. מבדיקה שערכתי, אמא אכן שוכחת לעיתים לקחת טיפות. לצערי היא גרה לבד, ואין לנו אפשרות לפקח על נטילת הטיפות כל יום. שאלתי היא- האם במקרה כזה אכן מקובל להציע ניתוח?

10/03/2011 | 10:05 | מאת: ציפי

אודה לך על להתייחסותך

10/03/2011 | 10:44 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

יש לבדוק את אמא וההחלטה אם לנתח תתבסס על מצב העצב , שדה הראיה והלחץ...יתכן וטיפול לייזר SLT יכול להספיק. פרופ. מלמד 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות