לפרופ' מלמד

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

09/06/2008 | 12:59 | מאת: איריס

שלום רב אני בת 38 עם לחץ תוך עיני של 22 בשתי העיניים.(הלחץ נבדק בגלל כאבי ראש שהיו). נשלחתי לבצע שתי בדיקות:שדות ראיה וא.ס עובי קרנית. בבדיקת שדות ראיה עין ימין תקין ובעין שמאל יש בעיה בשתי נקודות באותו מקום. את בדיקת עובי הקרנית אני אמורה לבצע עוד שבוע. רציתי לשאול: א.מה נחשב לעובי קרנית תקין? ב.אם בבדיקה יתגלה שעובי הקרנית אינו תקין ,מהו הטיפול? ג.אם בבדיקה יתגלה שעובי הקרנית תקין,האם יש צורך בטיפול כלשהו/מעקב? בברכת חג שמח איריס

10/06/2008 | 19:44 | מאת: איריס

11/06/2008 | 07:53 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

איריס קרנית נחשבת דקה בעובי נמוך מ530 מיקרון. יש לראות את שדה הראיה ולהתרשם ממידת הנזק. החלטה על טיפול נעשית לאחר שקלול גורמי הסיכון עם מצב עצב הראיה ושדה הראיה פרופ. מלמד

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות