בדיקת שדה ראייה איסטרמן בינוקולר למרב״ד

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

30/06/2023 | 12:26 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה , צילינדר וניסטגמוס מולד . לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת שדה ראיה איסטרמן בינוקולר לבקשת המרב״ד והיא יצאה תקינה לחלוטין אך יש לי כמה שאלות: 1. האם בבדיקת איסטרמן בינוקולר אמורים לשים עדשה לאנשים שמרכיבים משקפיים ? 2. האם בבדיקה זו אמור להופיע בתרשים הכתם העיוור ? 3. האם ציון הבדיקה הנדרש לצורך רישיון נהיגה הוא 96/100 או שצריך לראות 96/120 נקודות לפחות על מנת לעבור ?

הכתם העיור בד"כ מופיע. טכנאי שדות ראיה יודע איך לתקן את הרפרקציה לפי הנדרש. יש ברר מול המרבד את דרישתם. לעיתים יש שינויים. בהצחה

03/07/2023 | 20:20 | מאת: Yoni

הביאו לי תרשים כזה שרשום רק את הנקודות שראיתי והנקודות שלא ושטחים מתים . לא היה לי שום כתם עיוור שם . לגבי הרפרקציה המספר שלי במשקפיים הוא -3.25 ו -4.00 ויש צילינדר -3.00 בשתי העיניים ולמרות זאת הטכנאי לא שם לי עדשה כלשהי . האם זה תקין ?

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות