עקומת לחצים - לחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

16/04/2023 | 22:57 | מאת: ראובן

1. הופנתי ע"י רופא עיניים שהלכתי אליו באופן פרטי לבדיקת עקומת לחצים (בדיקת לחץ ת"ע כל שעתיים במשך כמעט יממה). כשביקשתי מרופאת המשפחה הפניה נאמר לי שהבדיקה איננה בסל. אשמח לדעת היכן ניתן לבצע את הבדיקה. האם רק באופן פרטי ? 2. האם יש גלאוקומה עם לחץ ת"ע נמוך ? במדידות אקראיות הלחץ אצלי תקין אולם כל שאר באינדיקציות מצביעות על גלאוקומה. תודה

לגבי עקומת לחץ- תברר אם ניתן להפנותך לבית חולים כי אין רופא שנמצא כל היום ויכול לבדוק לך לחץ כל שעתיים. גלאוקומה עם לחץ תקין שכיחה ואבחנת גלאוקומה בכל מקרה לא קשורה ללחץ. בריאות שלמה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות