משמעות כללית של בדיקת OCT

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

12/04/2023 | 21:04 | מאת: דן

שלום רב, בן 35 עם רקע של דרוזן בעצב הראיה שהובחן בגיל 15, לאחרונה בגלל שינויים בראיה הופניתי לבדיקת OCT. כמובן שאחזור לרופא לצורך ייעוץ פרטני בנוגע לתוצאות הבדיקה אבל עד אז אשמח להבין את משמעות הנתונים הכללית שמופיעה בחלק מדף התוצאות שאצטט: RNFL: ימין: 105/87 אינפראורית 98-97 CD 0.06 שמאל: 87/86 סופראורית 85-130 אינפראורית 80-97 CD: 0.05 לסיכום: RNFL התדקקות אינפראורית בשתי העיניים. היכן ניתן להבין את העובי במיקרונים? מה המשמעות של המספרים עם הקו נטוי (/) והמספרים עם המקו (-) ביניהם? והכי חשוב מה המשמעות הקלינית האובייקטיבית של בדיקה זו? המון תודה.

שלום רב. פענוח OCT זו תורה שלמה ואין לה משמעות ללא בדיקת רופא. הרופא יסביר לך אם יש לכך משמעות קלינית . בריאות שלמה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות