בדיקת שדה ראייה - איסטרמן בינוקולר 120

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

09/04/2023 | 16:47 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה במספרים -4.00 ו -3.25 צילינדר -3.00 בשתי העיניים וניסטגמוס מולד . במסגרת בקשה להוצאת רישיון נהיגה שהופנתה למרב״ד נשלחתי לבצע בדיקת שדה ראייה מסוג איסטרמן בינוקולר 120 נקודות. יש לי כמה שאלות בקשר לבדיקה: 1. האם הבדיקה אמורה להתבצע עם עדשה לאנשים שמרכיבים משקפיים ? (לי לא שמו עדשה למרות שאמרתי לטכנאי שאני מרכיב משקפיים והוא גם ראה אותם) 2. האם הדרישה היא לראות 96/120 נקודות לפחות או שציון הבדיקה יהיה 96/100 ? 3. האם אמורים להיות כתמים עיוורים בבדיקת איסטרמן ? אשמח שתעני על כל השאלות . תודה ושבוע טוב

שלום רב. לצורך אישור רישיון נהיגה בדכ דורשים לראות לפחות 96 נקודות. התאמת משקפיים בבדיקה תלויה ברםרצקיה שלך והטכנאי אמור לדעת אם צריך או לא. בהצלחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות