אבחנה חדשה של גלאוקומה בתינוק

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

03/02/2023 | 04:42 | מאת: ס.א

בן 5 חודשים, בריא עד כה. אובחן לפני מס' ימים עם גלאוקומה בעין אחת. הלחץ תוך עיני הוא 20, וה-CUP-DISC RATIO הוא 0.5X0.5. שאר הבדיקה תקינה. הומלץ על התחלת טיפול בטיפות. אנחנו כעת ברילוקיישן מחוץ לארץ. האם לדעתך עדיף להתקדם לניתוח בשלב הזה? ולפי הנתונים הנ"ל מה חומרת הפגיעה?

שלום רב. ההחלטה על הטיפול המועדף תלויה בפרמטרים רבים. ניתוח מומלץ לרוב ככשאר האפשרויות לא עוזרות. במידה והלחץ מאוזן עם טיפול שמרני עדיף להציע מניתוח

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות