פענוח תוצאות OCT ושדה ראייה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

02/01/2023 | 12:19 | מאת: OCT

להלן פענוח בדיקת ה- OCT של הנ"ל: עין ימין: עובי שכבת ה- RNFL בגדר הנורמה. עובי ממוצע – 116 מיקרון. עין שמאל: עובי שכבת ה- RNFL בגדר הנורמה. עובי ממוצע – 109 מיקרון. להלן פענוח בדיקת השדה ראיה של הנ"ל: עין ימין: אמינות בינונית שדה בגדר התקין. עין שמאל: אמינות בינונית חסרים בודדים בשדה מרכזי נזלי. האם זה אומר שהבדיקה תקינה ואין גלאוקומה או שכן יש אבל פגיעה לא גדולה או שזה לא אומר כלום? יש גם קטרקטה . התור לרופא רק עוד שבועיים ואני דיי בלחץ הייתי שמח לשמוע איזה חוות דעת ראשונה

שלום רב האבחנה של גלאוקומה מבוססת על מספר פרמטרים ולא ניתן ךאבחן רק על סמך OCT.

02/01/2023 | 20:05 | מאת: Oct

איזה עוד פרמטרים יש חוץ משדה ראייה וoct

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות