גלאוקומה ילד מושתל כליה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/12/2022 | 10:16 | מאת: היי

הילד מושתל כליה ומטופל בסטרואידים כבר 4 שנים. רופא עניים זיה גלאוקומה עם לחץ תת עיני של 30. וגם יש קטרקט התחלתי כבר שנתיים ללא שינוי. אני בחרדות מהגלאוקומה כי סבתא שלי ז"ל התעוורה בגלל זה. האם לחץ תת עיני בוודאות אומר שיש גלאוקומה או שהרופא זיהה את זה באמצעים אחרים? האם אפשר לחיות עם זה כל החיים עם טיפול מתאים בלי שהראיה תפגע לחלוטין? כמה מהר הריאה מדרדרת? האם צפיה במסכים מדרדרים את המחלה?

שלום רב. יש לאזן את הלחץ לרמה נורמלית. חשוב להיות בטיפול של מומחה גלאוקומה. עם טיפול נכון הראיה לא אמורה להפגע. בריאות שלמה פרופ ורבין

19/12/2022 | 14:26 | מאת: היי

מומחה גלאוקומה זה רופא עניים מיוחד או שכל רופא? אנחנו מטופלים בשניידר אצל פרופסור עניים, אני צריך לפגוש עוד מומחה? תודה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות