גירוי בעין בשימוש ב Travoprost שמכיל בנזלקוניום

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

10/11/2022 | 21:01 | מאת: מיכאל

אני בן 72 אובחנתי עם לחץ תוך עיני גבוה. לאחר התחלת שימוש בתרופה הנ''ל סבלתי מגירוי וצורך תמידי במיצמוץ. לאחר כשבוע הפסקתי את השימוש. לאחר כשבוע נגרם לי פעם ראשונה בחיי שטף דם גדול בעין שמאל שחלף לאחר כשבוע. האם יש קשר לשימוש בתרופה הנ''ל? האם כדאי לחפש טיפות ללא משמר בנזלקוניום ? תודה רבה. מיכאל

Nיכאל שלום רב, שטף הדם לא קשור לטיפות. אם טרבטן גרם לתופעות לוואי מקומיות ניתן להחליף לתרופה אחרת. זו תופעה שכיחה. אין צורך לחפש תרופה ללא חומר משמר. בריאות שלמה. פרופ ורבין

12/11/2022 | 13:40 | מאת: מיכאל

היי. התחלתי להשתמש בתרופה Cosopt הרגשתי הבדל משמעותי לטובה. בינתיים ללא שום גירוי או בעיה מקומית. מקווה שימשיך כך. תודה על התגובה המהירה. מיכאל

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות