חשד לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

14/08/2022 | 18:33 | מאת: אלעד

פרופ' שלום. בן 36 ללא בעיות עיניים למעט מיופיה קלה (1.50-) וצילינדר בינוני (2.5-). באחרונה נבדקתי פעמיים ע"י מומחי גלאוקומה עקב מראי עצבי הראיה ו-תוצאות OCT כלהלן: ימין - עובי 60 קיעור 0.71 הידקקות עליונה ותחתונה ונזאלית. שמאל - עובי 58 וקיעור 0.59 גם כן הידקקות עליונה ותחתונה ונזאלית. שה ראיה: ימין תקין ושמאל פגם הקפי נזאלי חוצה את קו הרוחב -1.01 MD IOP 19 דו"צ. דיסקה 0.6 שמאל וימין 0.7 עם שוליים תקינים דו"צ. לפי דברי הרופא יכול מאוד להיות שזהו מבני הדיסקה ועצב הראיה - אבל אני חושש כי שישנה הידקקות בעצבי הראיה לפי OCT. האם ידוע על מקרים כאלה בהם אין ממצא חד משמעי? תודה רבה!

אלעד שלום. ישנם מקרים רבים בהם הממצאים אינם חד משמעיים ואז לפי גורמי הסיכון מחליטים על המשך המעקב והטיפול. עליך להמשיך במעקב אצל רופא עיניים. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות