שינוי בעובי RNFL ממוצע בבדיקת מעקב

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

30/05/2022 | 21:10 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, ביצעתי בדיקת OCT למעקב בשל חשד לגלאוקומה (דיסקות חשודות, קיעור 0.5 בשני העיניים לא סימטרי, לחץ תוך עיני תקין), זו הבדיקה השנייה. בבדיקה הראשונה לפני שנה וחצי עובי RNFL ממוצע 112/113, בבדיקה השנייה עובי RNFL ממוצע 112/112. האם שינוי של 1 מיקרון בעובי ה-RNFL באחת מהעיניים לאחר שנה וחצי עשוי להיות שינוי תקין עקב הזדקנות? בת 27, את הבדיקה הראשונה עשיתי בגיל 25.5.

שלום רב יש להראות את הבדיקה לרופא המטפל שלך אבל באופן עקרוני שינוי של מילמיטר הוא לרוב חסר חשיבות רפואית.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות