תשובות בדיקת OCT ושדה ראייה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

17/05/2022 | 20:56 | מאת: ליאור

שלום רב, ביצעתי בדיקת שדה ראייה ונרשם מידת אמינות נמוכה. אני מבין שיש לחזור על הבדיקה? בנוסף ביצעתי בדיקת OCT + RNFL ולהלן התוצאות. אשמח לדעת את פשר הממצאים. מקולה: שתי עיניים: קונטור שמור. בעין שמאל יש מוקד שינוי RPE מינימלי בגבול תחתון­טמפורלית של הפוביאה. רצף הפוטו­רצפטורים מעליו שמור. פרט לזה לא רואים פתולוגיה גסה ברמת הRPE­PR. אין עדות לנוזל תת או תוך רשתי. אין משיכה ויטראלית. יש VMA. עובי רשתית מרכזית 288 מיקרון בעין ימין ו287 מיקרון בעין שמאל. :RNFL/ GCC שתי עיניים: RNFL: איכות סריקה טובה. מבנה ה hump double שמור. עובי סיבי עצב הראיה הממוצע בגדר הנורמה. עין ימין: סיבים מעט עבים יחסית ברבע תחתון ופוקלית סופרו­טמפורלית. עין שמאל: הידקקות גבולית פוקלית נזאלית שעה 9. שאר הסקטורים בגדר הנורמה. עובי RNFL ממוצע 104 מיקרון בעין ימין ו97 מיקרון בעין שמאל ובגדר הנורמה לגיל. .משמאל 0.62ו מימין 0.70 ורטיקלי C/D לציין GCC: ללא הידקקות ברמת ה GCC. עובי ממוצע של שכבת ה GCC נמדד 85 מיקרון בעין ימין ו83 מיקרון בעין שמאל ובגדר הנורמה לגיל. סיכום והמלצות שתי העיניים: רואים לא לזה פרט .BE preserved macular contour with LE minimal RPE change on inferotemporal foveal border עדות לממצא חריג/ פעיל. .למעלה מצוינים והממצאים BE preserved double hump RNFL contour with normal average BE normal GCC אין צילום קודם להשוואה. לקורלציה קלינית ושדה ראייה

שלום רב, עליך לגשת עם התשובות לרופא ששלח אותך. המשמעות היא רק ביחד עם בדיקת הרופא. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות