ניתוח קטרקט + ניתוח גלאוקומה, עם מה להתחיל קודם?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

06/04/2022 | 18:06 | מאת: משה

שלום רב, עברתי בעין אחת ניתוח קטרקט, וכעבור מספר חודשים, ניתוח טרבקולקטומי. כעת, גם בעין השניה, יש צורך לעבור את שני הניתוחים הנ"ל. הומלץ לי על ניתוח משולב ("פאקו-טראב"), אך אני נרתע מהשילוב, ומעדיף לפצל לשני ניתוחים נפרדים, כאשר בינתיים הלחץ נשלט באמצעות טיפול תרופתי (כולל טבליות). בהנחה שהמטרה העליונה היא להגן על הבלב (כרית הסינון) לטווח רחוק, האם לא עדיף להתחיל בניתוח הקטרקט, ולהמשיך לטרבקולקטומי לאחר שהחתך יתאחה והראייה תתייצב? הבנתי שכאשר ניתוח הקטרקט מבוצע לאחר טרבקולקטומי עלול להיגרם נזק לבלב. בתודה מראש!

משה שלום רב, ההחלטה עם ניתוח משולב או ניתוח נפרד לויה בפרמטרים רבים. לרוב אם הלחץ לא מאוזן, יש נזק לעצב הראיה ולשדות הראיה ויש חשש לנזק נוסף מהגלאוקומה יש צורך בניתוח גלאוקומה ואם יש גם קטרקט עושים משולב. במקרה כזה רק ניתוח קטרקט עלול לגרום להחמרה מבחינת הגלאוקומה. יש להתיעץ עם מומחה גלאוקומה. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות