טיפטוף נכון של טיפות

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

11/12/2021 | 16:10 | מאת: שירלי

שלום לפרופ' ורבין, יש לי גלאוקומה ואני מטופלת במספר סוגי טיפות,והשאלה שלי אם אני מטפטפת את טיפות העיניים,ולא גורמת לנזק לגרון אני מטפטפת טיפה שניים ולוחצת בזוית הפנימית של העין למשך דקה שניים,אני עושה זאת על מנת שהטיפות לא יזלגו למחזור הדם כדי שלא יהיו לי תופעות לואי ,מיכוון שכך הטיפות זולגות דרך האף ומגיעות גם לגרון ,לאחרונה אני מרגישה כאבים באיזור הפנימי של הגרון לא בגלל הצטננות ,האם ייתכן שהטיפות שזולגות דרך האף ואח"כ לגרון יכולות ליגרום לנזק בגרון?ולכאבים בבליעה וגם ליובש? חשובה לי דעתך,אני לא רוצה לבדוק את שאר האפשרויות האחרות שיובילו אותי לבדיקות מיותרות אשמח לקבל מענה שירלי

שירלי שלום, יש צינורות שמחברים בין העיניים לגרון ולאף ולכן תמיד יש מעבר כלשהו של חומרים. זה לא אמור לגרום לנזק או כאבים. בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות