ניתוח קטרקט בעין עם גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/10/2021 | 16:23 | מאת: ציפי

שלום דוקטור לאמא שלי יש רקע מורכב של בעיות עיניים .יש לה גלאוקומה בשני העינים והיא למעשה איבדה את הראיה בגלל מחלה זו בעין שמאל . בעין ימין היא סבלה מ CRVO והתפתח אצלה CME ולכן טופלה בהזרקות אבסטין .בצילום האחרון אין בצקת אבל נראה שיש לה מידה של איסכמיה רטינלית שמגבילה את חדות הראיה . בנוסף גם בעין זו יש גלאוקומה משמעותית .בנוסף יש גם קטרקט קשה מה המקום של ניתוח קטרקט במקרה הזה והאם יש סיכונים תודה רבה

ציפי שלום רב, כשיש קטרקט משמעותי בד"כ מומלץ לנתח ולהוציאו כי הוא ממשיך לגדול ונוכחותו בעין בודאי לא עוזרת. יחד עם זאת כשיש מחלות עיניות נוספות פוטנציאל הראיה לאחר הניתוח פוחת ולעיתים הניתוח לא משפר את הראיה. הטכניקות של היום מאפשרות ניתוח קטרקט גם במקרים מורכבים. בהצלחה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות