לת"ע ודמעות.

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

26/08/2021 | 15:20 | מאת: שרון

שאלה קצת מוזרה אולי, אבל בכל זאת. האם בכי (הזלה של דמעות) משפיע על לת"ע? האם לסובלים מלת"ע גבוה מומלץ להשתדל להימנע מלבכות (או אולי דווקא להרבות בבכי...)? ובאותו הקשר - האם כשאדם המטופל בטיפות עיניים להורדת לת"ע בוכה בסמוך לטפטוף הטיפות זה עלול לשטוף אותן מן העין או להשפיע על פעולתן?

שלום רב, אין קשר בין דמעות ללחץ תןך עיני. הדמעות הן נוזלים חיצוניים שלא באים במגע עם פנים העין ואין קשר ביניהן. 2-3 דקות לאחר מתן טיפה לעין ניתן לשטוף אותה . בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות