קושי בטיפות להורדת ל.ת.ע

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

01/06/2021 | 07:45 | מאת: מוניק

במשך שנה שמתי טיפות לל.ת.ע אבל לאחר שנה העין התחילה להגיב לא טוב והיתה אדומה וצורבת. הומלץ על slt תוך הפסקת טיפות. לפני 7 חודשים עשיתי slt וכבר יש עליה נוספת של הלחץ 22 ו 21. מה שאומר שהלייזר לא הצליח. אני מודאגת . האם הפיתרון היחיד זה ניתוח גלאוקומה? ומה יהיה אם גם אחריו לא אוכל לשים טיפות אם המצב יחייב?

מוניק שלום רב, ההחלטה הטיפולית מתבססת על פרמטרים רבים ולא רק על לחץ תוך עיני כך שגם אם הלחץ סביב 21 זה לא בהכרח מעיד על הצורך בניתוח. בכל מקרה לעיתים יש צורך בניתוח גלאוקומה ואחוזי ההצלחה של הניתוח גובהים. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות