לחץ תוך עיני גבולית התחלה של קטראקט

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

02/04/2021 | 20:06 | מאת: דורית

שלום רב ד"ר אני בת 59, מטופלת הכדורים ללחץ דם, וכדורים לכולסטרול לפני חודש אובחנתי עם לחץ תוך עיני גבולי - ערך 19, וגם תחילת של קטרקט, שאלתי היא : האם זה מסוכן? עשיתי בדיקה שגרתית בחודש אוקטובר, והלחץ היה 14, האם יכול להיות שינוי בהפרש של מספר חודשים, הרופא אמר לבוא לביקורת לעוד 6 חודשים, האם ניתן למנוע את הלחץ התוך עיני? לפעמים בבוקר הראייה בעין ימין, אני רואה מעט מטושטש, ובהמשך היום זה מסתדר, הראייה חוזרת להיות חדה, האם יש קשר ללחץ תוך עיני ולטשטוש בראייה, אני מרכיבה משקפיים לראייה מרחוק, אודה לעזרתך.

דורית שלום רב, קטרקט מתפתח כמעט אצל כל האנשים עם הגיל. לחץ תוך עיני מסוכן רק אם יש פגיעה בעצב הראיה. עלייך להיות במעקב כפי שהרופא המליץ לך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות