השפעת סטרואידים על לחץ בעין

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

13/03/2021 | 06:09 | מאת: דן

התחלתי טיפול בלומיגן פעם ביום, בנוסף לפעמיים ביום קוסופט, בעקבות oct לא תקין שהראה הידקקות רבה של עצבי הראיה. זאת, למרות ששדה הראיה תקין לגמרי. הרופאה המליצה על שילוב לומיגן כדי להוריד את הלחץ מ 17 (מה שהיה עד עכשיו עם קוסופט) ללחץ מטרה 12 ומטה. הלחץ ירד יפה בתוך שבועיים מתחילת נטילת לומיגן ל 10 בלבד. כמו כן בשבועיים הללו הופסק שימוש במשאף סטרואידים לאף, שממה שהבנתי גם מעלים את הלחץ. אם אני מעוניין לבדוק כמה משפיע על הלחץ הפסקת השימוש בסטרואידים בלבד, אני צריך להפסיק את הטיפול בלומיגן. אז השאלה שלי כעבור כמה זמן מהפסקת טיפול בלומיגן או כל טיפות אחרות להורדת הלחץ, התרופה מפסיקה להשפיע? תודה.

דן שלום רב, לכל סוג תרופה יש מרווח זמן אחר שבו היא מפסיקה להשפיע לחלוטין. אם הרופא שלך ביקש לראות מה קורה לאחר הפסקת לומיגן אזי כדאי להיבדק כחודש לאחר הפסקתו. בכל מקרה כל דבר כזה צריך להעשות בהחלטה יחד עם הרופא המטפל. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות