slt . כל כמה שנים ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

13/01/2021 | 18:15 | מאת: אוריאל

אני נושק לגיל 60. אורח החיים ועיניים מגורות לא איפשרו לי להשתמש בטיפות. בעיקר בגלל גירוי בעיניים וגם צריבה. רופא המליץ לי על slt. עשיתי לפני כ 2 שנים בהיותי בלונדון שם גרתי שנה. לאחרונה עלה שוב ל.ת.ע. והוא גבולי. כמובן שאין לי יותר קשר עם הרופא שטיפל בי בלונדון. ובדיקה שעשיתי בארץ במרפאת ל.ת.ע בבי"ח עלתה אפשרןת של לעשות שוב slt. שאלתי: כל כמה שנים מותר לעשות לייזר זה? איך זה שהלחץ לאחר הלייזר היה תקין וכבר כשנה הוא גבולי? מה צופן העתיד אם אעשה שוב לייזר? מודה מאוד על תשובה.

אוריאל שלום, ניתן לחזור על לייזר SLT גם כעבור מספר חודשים. ההחלטה נקבעת לפי מספר פרמטרים. יעילות טיפול הלייזר היא אינדיבידואלית והוא לא תמיד עוזר וגם אם עוזר לא לצמיתות. בהצלחה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות