צעדי מניעה נגד גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

16/12/2020 | 10:26 | מאת: אלי

שלום וברכה, מה יכול מבוגר (או קשיש) לעשות כדי להימנע מהתפתחות גלאוקומה, בעיקר כאשר הלחץ התוך עיני שלו עומד על 20-16?

אלי שלום, גלאוקומה לא מאובחנת לפי לחץ אלא לפי פרמטרים שונים ובעיקר עצב ראיה. בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים היא החשובה ביותר. גילוי מוקדם מונע נזק מתקדם. מעבר לכך אין מה לעשות. בריאות שלמה

16/12/2020 | 22:00 | מאת: אלי

מאחר שלחץ תוך עיני גבוה מוכר כגורם סיכון מרכזי להתפתחות גלאוקומה, האם הרפואה יודעת על דרכים המונעות לפחות התפתחות גורם סיכון זה?

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות