Steroid-Induced Cataract

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

31/07/2019 | 17:21 | מאת: moti

שלום רב,נוטל מינונים גבוהים של פרדניזון בשל פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית,בן 57. לאחרונה אובחן ירוד התחלתי,ראייה מעט מטושטשת וסינוור בלילה,האם ניתן לייחס זאת ללקיחה הפומית הממושכת מאוד כ25 שנים של סטרואידים? בברכה,

מוטי שלום רב קטרקט בגילך יכול להופיע ללא שימוש בסטרואידים. ייתכן גם ששימוש כרוני בסטרואידים יאיץ הופעת קטרקט. בכל מקרה הטיפול הוא אותו טיפול ובקטרקט נין לטפל רק בצורה כירורגית. בריאות שלמה פרופ' ורבין

01/08/2019 | 11:43 | מאת: motik

תודה מקרב לב לתשובה המהירה,האם ניתן לכמת את תרומת הסטרואידים לעומת הגיל להתפתחות הירוד? יש לציין כי בשל נגעים פסוריאטים באיזור הקרקפת הפנים ואחורי האוזניים מרחתי במשך שנים רבות גם משחות סטרואידיות חזקות באיזורים אלו זאת בנוסף למינונים גבוהים של פרקינסון שנולדתי,בברכה רבה,

01/08/2019 | 11:46 | מאת: motik

תיקון : פרדניזון שנטלתי כמובן

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות