לייזר אירודוטומי של הצליח

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

23/03/2019 | 13:24 | מאת: שואלת

שלום רב, בת 54. אובחנתי כגלאוקומה גבולית סגורת זווית. עברתי פעמיים לייזר אירודוטומי בעין אחת ( 6 יריות סהכ) ופעם אחת בעין שנייה ( 3 יריות). אחרי כל טיפול הגעתי לביקורת ונאמר לי שהחורים נסגרו וצריך שוב בשתי העיניים. נאמר לי שזהו מצב נדיר שצריך לחזור שוב על אותו טיפול. הייתי שמחה לעצה, כי אני חוששת ששוב אעשה ולא יצליח וגם האם יש איזשהי בדיקה שמומלץ לעשות לפני פעם חוזרת של אירודוטומי. תודה מראש

שלום רב, זהו אכן מצב לא שכיח אבל מה שחשוב זה האם פתחי הלייזר פתוחים או סגורים. אם הם סגורים, צריך לדאוג שיהיו פתוחים. אם יידרשו מספר טיפולים אז זה מה שצריך לעשות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות