ניתוח MIGS לאחר טרבקטום

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/10/2018 | 23:13 | מאת: משה

שלום רב, האם עין שעברה ניתוח טראבקטום (ובו הוסר רבע מתעלת שלם), יכולה לעבור ניתוח נוסף של השתלת מיקרו-סטנט היידרוס? האם ניתן יהיה להשתיל את הסטנט לאורך שלושת רבעי התעלה שנשארה? אדגיש שמדובר בסטנט החדיש באורך 8 מ"מ. בתודה מראש.

משה שלום רב, ההמלצה שלי היא תמיד לפעול בעיקר כשמדובר בניתוחי עיניים לפי מחקרים מבוססים היטב. אין מחקר איכותי לגבי המיקרוסטנט היידרוס ולכן אינני ממליצה עליו עד שיתפרסמו מחקרים מבוססים היטב.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות