החמרה לאחר ניתוח גלאוקומה עם נקז

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/03/2018 | 13:56 | מאת: ויצמן אברהם

לפני כשנה עשיתי ניתוח עם נקז.מאז ועד היום אני בביקורות שלכאורה מראות תוצאות טובות עם הערך הנמוך ביותר-לחץ 10 מילי' אך בפועל הראיה נפגעה והיא פחות טובה מלפני הניתוח(גם בערכים אובייקטיבים וגם בתחושה הסובייקטיבית).השאלה שלי האם לחץ 10 מילי' הוא מצב שאין בו הדרדרות והפגיעה בראיה היא מגורם אחר(קטרקט למשל) או שעלולה להיות עדיין הדרדרות למרות הלחץ הנמוך? תודה

20/03/2018 | 11:39 | מאת: אביגיל

שלום אברהם, התופעה שאתה מתאר מתאימה מאוד למה שקורה אצלנו, שנה אחרי ניתוח XEN (האם זה הניתוח שעברת?) ירידה בחדות ראיה, אצלנו זה די ברור שזה בעקבות קטרקט. האם יש אצלך גם ירידה בשדה ראיה או רק בחדות ראיה?

שלום רב בדרך כלל לחץ 10 הוא לחץ טוב לעין. אם יש התדרדרות לראיה מומלץ לבצע בדיקות נוספות כמו OCT ושודת ראיה. אם יש קטרקט וכל שאר הבדיקות תקינות ואינן מעידות על בעיות נוספות אז בהחלט ייתכן שניתוח קטרקט ישפר את הראיה. בהצלחה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות