Erm

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

21/06/2014 | 10:48 | מאת: עדינה

שלום אני בן 67בבדיקת octקרום מעובה עפ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית.הרשתית המקורית מעובה וקיים איבוד של השקע הפומבי אלי.באזור התת פוביאלי קיים עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה עקב משיכת erm.עובי הרשתית המקורית מגיע ל400 מיקרון. כל זה בעין ימין בעין שמאל אין ממצא עובי הרשתית המקורית 282 מיקרון. אשמח לקבל הסבר בברכה

21/06/2014 | 17:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כנראה שמדובר בקיום קרום על פני הרשתית הגורם לעיוות פני הרשתית. אם קיימת גם פגיעה פונקציונלית הטיפול במחלה הוא ניתוח קילוף הקרום

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות