קשר בין היפרדות רשתית להרמת משאות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/05/2014 | 17:40 | מאת: אורן

מהו הקשר בין היפרדות רשתית לבין הרמת משאות כבדים (נניח 10-15 ק"ג) בעין שנותחה מספר פעמים לתיקון היפרדות רשתית וכן היא מיופית (-6 לערך) והאם בכלל קיים קשר כזה? האם הרמת משאות יכולה לגרום או להאיץ תהליך של היפרדות רשתית באופן ישיר או עקיף ע"י יצירת חורים/קרעים ברשתית?

31/05/2014 | 18:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הפרדות רשתית אינה נגרמת או מוחשת לאחר הרמת משאות. בעבר הרחוק כבר נדרשנו לשאלה זו פעמים רבות והתשובה כיום היא חד משמעית, אין כל קשר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות