פגיעה מצביע לייזר

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/03/2014 | 20:26 | מאת: אלה

שלום נפגעתי ע"י לייזר אדום, בעוצמה 5, בתחילה נראו בעיניים כוויות בנגע צהבהב עגולאנפורלי לפובאה ובשמאל למרז שמאל גם אזור אורפיה של אפיום עדין. בהמשך נמצא שרק בעין אחת, האם זה אומר שהמצב נרפא, רואה עדיין מטושטש ורגישות לאור אחרי 10 ימים מה הסיבה?? ומה הנזק לעתיד?? האם אפשר להבריא מזה.

15/03/2014 | 07:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אסור להסתכל על מצביעי לייזר. זה גורם לנזק במרכז הראיה. ציין ליזר אדום הוא בדרך כלל חלש כך שסביר להניח שהפגיעבה תחלים תוך שבועות

16/03/2014 | 17:44 | מאת: אלה

כיוונו אלי בלי שאיבחנתי תחילה. יש כוויות וצלקות בעין, נאמר לי שיש סיכון לדימום חוזר וגם לאיבוד ראייה שיכול להתרחש בקרוב או בעניין של אפילו שנים, טיפול אין, נשלחתי לבדיקת FA לבדיקה מדוע קיים טשטוש ורגישות לאור אני חוששת מהחומרים בבדיקה זו, גם טיפות עיניים להרחבת אישונים שרפו מאוד בניגוד לעבר. האם בדיקת fa יכולה לעזור, בבדיקת macular oct רואים את פגיעת הלייזר.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות