הפרדה רשתית חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/03/2014 | 00:57 | מאת: איציק

אשתי עברה בדצמבר האחרון ניתוח ויטרקטומיה עם EL ורטינוטומיה עקב RRD מימין , בסוף פברואר הפרדה רשתית חוזרת כמעט עד הפוביאה ועברה ניתוח ויטרקטומיה עם קילוף ממרבנות שחלוף לשמן סיליקון CS5700 . השאלה שלי האם תחזור לה הראיה ? בשלב זה היא לא רואה. והשאלה השניה איך אפשר למנוע היפרדות חוזרת ולשמור למנוע היפרדות חס ושלום לעין השניה .

15/03/2014 | 07:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

היפרדות חוזרת מופיעה בכחמישה אחוז מהמקרים במקרים של צמיחת קרומים על פני הרשתית. סך הכל הניתוחים הללו מצליחים ברובם. אם הפוביאה לא נפרדה יש סיכוי טוב שראייתה תחזור. הסייקון גם מפריע לראיה מבחינה אופטית ואחרי הוצאתו אפשר לתקן את הראיה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות