מה זה הבזקים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

06/09/2013 | 01:36 | מאת: ענת

אני בת 72 (סוכרתית עם ערכים נמוכים יחסית). לפני כשנתיים הופיע כתם בראיה בעיני השמאלית. נבדקתי ונאמר לי שזה לא מדאיג. לפני חודשיים הופיע כתם גדול יותר וכתמים זעירים בעיני הימנית. נבדקתי ונאמר לי שאין חשד לבעיות ברשתית אך לשים לב אם אין לי הבזקים. שאלתי איך אוכל לזהותם ונאמר לי שאם יהיו לא יהיה לי מקום לטעות. כשחושך במקומות של הכתמים מופיע (לא תמיד) כתם אור לשניה. האם זה הבזק? עלי לציין שאחי הבכור התעוור בהיפרדות הרשתית והסתבכויות אחרות בשתי עיניו.

07/09/2013 | 12:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הבזקים מעידים על מספר מחלות בעין כגון הפרדות זגוגית קרע ברשתית גלאוקומה ולעיתים הפרעות בזרימת הדם. לאור ההיסטוריה העגומה במשפחתך אני מציע לך להבדק

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות