שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/09/2013 | 20:39 | מאת: אירה

שלום.אני עברתי aion בעין אחת לפני 10 שנים.בעין השניה עברתי ניתוחקטרקט לפני 3 שבועות.לפני כ10 ימים עברתי בעין המנותחת pvd עם weiss,ללא קרעים או דימומים.היום התברר שבעין המנותחת יש חלק קטן של קורקטס.אני מקבלת טיפול בסטרודקס 3 שבועות -4 פעמים ביום ומהיום במך שבוע אמורה לקבל טיפול 3 פעמים ביום ובמשך שבוע נוסף-פעמיים ביום.הרופאה חושב שהקורקטס לא יעלם במהלך הטיפול בסטרודקס,עם זאת הוא מתלבט האם כדאי לנתח.הוא זימן אותי למעקב בעוד כחודש.ז.א. שאני אבוא לביקורת כשבועיים לאחר שאסיים טיפול בסטרודקס.יש לי מספר שאלות-האם כדאי להמתין כ6 שבועות מיום שעברתי pvd ורק אז לעשות ניתוח להוצעת קורטקס?האם במהלך השבועיים שאהיה בלי טיפול בסטרואידים ועד לביקורת אצל הרופא עלולה להיווצר דלקת בעין?תודה

07/09/2013 | 12:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שארית קורטקס בדרך כלל נספגת ואם לא או אם היא יוצרת תגובת דלקת יש להוציאהץ הניתוח פשוט יחסית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות