שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/08/2013 | 16:20 | מאת: עדי

שלו, בהןדעה הקודמת כתבת שבעתיד יהיה ניתן להשתיל שתל ברשתית אם העצב תקין. האם בבדיקה רגילה אצל רופא עיניים ניתן לראות שהעצב תקין או בבדיקה מיוחדת - כיצד נקראת הבדיקה ? להערכתך בעוד כמה שנים השתל יהיה זמין ברפואה ? האם הניתוח יתבצע בארץ או בחול ? אילו רופאים נוספים יודעים על כך ? האם כיום הנדסה גנטית תרפא אדם עם ניוון רישתית ? האם כיום אין בכלל פתרונות לניוון רישתית ? תודה רבה

07/09/2013 | 12:15 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן בבדיקת עצב רגילה ניתן לראות אם עצב תקין וקיימות לכך גם בדיקות חשמליות של הולכה. איני יכול לתת הערכת זמן לשתל אך יש כיום שתל של חברה בחול המאפשר באופן חלקי ראיה של אור וצל. ההשתלה לא כל כך זמינה והיא מסובכת מאד

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות