pvd בעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/07/2013 | 17:12 | מאת: יפה

סובלת מ-pvd בעין ימין, זבוב ענק, נקודה שחורה + 2 חוטים מכל צד. הזבוב נמצא במרכז הראיה שלי, חופר לי במוח. חשוב לי לדעת אם זה שוקע במשך הזמן בקרקעית העין, בצד ימין, שמאל, למטה או למעלה ומפנה לי את מרכז הראיה? אני בת 50 נאמר לי שבגלל הגיל הצעיר התופעה הקשה תיעלם זמן ממושך יותר מאשר גילאים מבוגרים יותר, האם זה נכון? כמה זמן זה יכול להימשך עד שמרכז הראיה יהיה פנוי? תודה מראש

07/08/2013 | 19:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התופעה אינה חולפת לחלוטחן אך לצערינו האלטרנטיבה במקרים מאד מפריעים היא ניתוח. נראה לי שכדאי להמתין מספר חודשים. בדרך כלל התופעה פחות מפריעה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות