הזרקת לוסנטיס בעין שעברה ניתוח פילטרציה – גלקאומה.

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

14/07/2013 | 18:07 | מאת: גדעון ארבל

לד"ר ויינברגר שלום נושא שאלתי מתייחס להזרקת לוסנטיס בעיןשעברהניתוח פילטרציה – גלקאומה. אני מטופל מזה מספר שנים בלוסנטיס בעין במצב - AMD WET . הנזק לרשתית בעין הוא גבוה הואיל והבעייה זוהתה מאוחר. בשנה האחרונה, בעיקבות לחץ בעיןזו שעלה מ25 ל40 תוך חודש ( ושלא ירד בטיפול טיפות עיניים ),הוחלט בבית חולים על ניתוח גלקאומה - trabeculectomy החשש שלי(שליווה אותיגם בעבר אחרי כל הזרקה ), הוא שניתוח זה עלול להגדיל את הסיכוי לזיהום בטיפול ה AMD. חשבתי גם, שאולי כדאי לצמצם את תדירות הזריקות (בעין שראייתה בלאוהכי חלשה מאוד ) כדי לא להגיע למצב של זיהום. משהו כעין אופטימיזציה. שאלתי : - האם יש לכם נסיון עם שילוב כזה כפי שאני מתאר? האם ידועה ההשפעה על זיהום ? -האם יש פרסומים בעולם בתוצאות הזרקה כאלו ? - בתודה מראש גדעון ארבל

07/08/2013 | 19:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מתנצל על ההמתנה. לפי דבריך הראיה בעין זן מעטה. נראה לי שאין מנוס מניתוח פילטרציה. בשלב הראשון יש הכרח להוריחד את הלחץ ולאחר מכן לשקול יעילות המשך ההזרקות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות