חור מוקולרי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

23/05/2013 | 20:32 | מאת: ימימה

עברתי ניתוח קטרקט לפני שבוע, בביקורת, בעקבות תלונות על ראיה מעוותת בעין המנותחת, נבדקתי ונמצא חור מקולרי. הפגיעה לא נבעה מהניתוח, הראיה המעוותת הזו החלה אצלי לפני כ-3 חדשים, ומאחר שכנראה לא ידעתי להגדיר באופן מדויק מספיק את מה שאני רואה וחשה, אובחנתי כסובלת מקטרקט והופניתי לניתוח. שאלתי: עד כמה דחוף להגיע למומחה רשתית? ומה הסיכוי לקבל טיפול שיחזיר את הראיה בעין או שלפחות ישפר אותה. נאמר לי שאינני צריכה לשנות תכנית לנסיעה לשבועיים לחו"ל באמצע יולי, כי אין דחיפות מיוחדת. תודה רבה

07/06/2013 | 10:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע מי יעץ לך. חור מקולרי חדש יחסית מצריך ניתוח בהקדם כי אלה המקרים שהראיה משתפרת. טיול בחודש הבא משמעותו חודשיים דחיה שלדעתי תהיה בעלת השפעה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות