גורם סיכון לניוון מקולרי גילי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/04/2013 | 23:29 | מאת: חיפאית

שלום, האם מתן אספירין במינון נמוך כטיפול יומי מניעתי (להורדת סיכון לארועי/מחלות לב וכלי דם) עלול להעלות את הסיכון לחלות ב AMD? השאלה כללית לגבי אנשים בגיל המבוגר. ושאלה ספציפית: אם אכן יש קשר בין אספירין לבין סיכון מוגבר ל AMD - כאשר מדובר באדם בן 62 שעבר ניתוחי ויטרקטומיה לפני כ-5 שנים פלוס ניתוחי קטרקט ולייזר לאחר מכן, בגלל אירועי רישתית עקב מצב של רטינוסכיזיס retinoschisis- האם במקרה כזה הסיכון בנטילת אספירין גדול עוד יותר בהקשר להתפתחות AMD? תודה !

10/04/2013 | 14:48 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל קשר בין אספירין לבין מחלות עיניים, כולל רטינוסכיזיס

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות