רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/02/2013 | 09:39 | מאת: חן

מה הסיבות לקרע ברשתית והאם יש דרכי מניעה והאם טיפולי לייזר יכולים לגרום שהתהליך יחזור ושוב יתכן קרע בעין שאוחה וכן מאמץ לימודי יכול לפגוע ברשתית

03/03/2013 | 19:56 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הסיבות לקרע ברשתית (במידה ואין חבלה בעין) נגרמת על ידי משיכת רשתית בעת היפרדות זגוגית. תהליך שכיח הקורה בגיל המבוגר וברוב המקרים אינו קורע את הרשתית. טיפול לייזר יכול למנוע קרעים נוספים ובדרך כלל קרע מטופל אינו נקרע שנית. מאמץ לימודי לא פוגע ברשתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות