השתלת רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

26/02/2013 | 17:24 | מאת: פלוני

שלום, בת זוגתי סובלת מרטיניטיס פיגמנטוזה, שדה הראייה שלה מצומצם מאוד, יש לה עיוורון לילה וגם בשעות היום הראייה שלה מאוד לקויה. במילים אחרות הרשתית שלה מנוונת, ומגיל קטן נאמר לה שאין עדיין ניתוח לטיפול ברשתית. הבנתי שבאחרונה פורסמה ידיעה בעיתון (לא יודע איזה) על ניתוח חדש בנושא. ברצוני לשאול האם יש ניתוח כזה כיום? אשמח לתשובתך ו/או לכל פיסת מידע בנושא. המון תודה!

03/03/2013 | 19:51 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הידיעה בעיתון הביאה מידע חלקי בלבד. עד היום אין למעשה שבב תחליף לרשתית שמושתל באופן רוטיני. פרט לכך כל השבבים המפותחים כיום מיועדים לעיוורים מוחלטים שעצב הראיה שלהם מתפקד

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות