סכיזיס

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/02/2013 | 08:57 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת 44 סובלת כבר כמה שנים מסכיזיס ונמצאת במעקב קבוע אצל רופא עיניים. עד כה אמרו לה כל הזמן שאין מה לעשות ועתה החליטה לקבל חוות דעת נוספת ונאמר לה שעליה לעבור ניתוח ( אי אפשר בלייזר כי זה לא יעזור, כי אם עושים לייזר אחר כך כבר לא ניתן יהיה לנ תח במידת הצורך) המרחק מעצב הראיה הוא מילימטר וחצי ולכן יש לנתח. הייתי מבקשת לקבל הסבר על הניתוח , על הסיכונים בעקבותיו, האם יש נסיון בניתוח כדי לעצור את הסכיזיס כי אני מודאגת מאד וכמובן שגם היאאשמח לתשובתך ובאם יש צורך גם להגיע אליך. תודה לך יעל

14/02/2013 | 09:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כמובן שלא אציין בתשובתי אם להגיע אלי, הניתוח בדרך כלל כולל חיגור העין ברצועת סיליקון וניקוז הנוזלים מתחת לרשתית, יש מספר שיטות לביצוע, לעיתים יש צורך להכנס אל תוך העין. כל סוג ניתוח יש את אחוזי הסיכוי והסיכון. איני יכול לפרט משום שאיני יודע מה ביתך אמורה לעבור

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות