מיגרנה של העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/10/2012 | 21:04 | מאת: רונית

שלום. בת 38 לפני כחצי שנה נוצר קרע ברשתית עם דימום ( עצמוני) שטופל על ידי לייזר. עדיין רואה עיכירויות צפות. לפני כיומיים ראיתי הבזקי זיג זג בעין השניה ועיוות רציני של הראיה שנמשך כמה דקות וחלף. בבדיקה אצל הרופא טען שמדובר המיגרנה של העין. האם אני לא צריכה לעשות בדיקות כלי דם, MRI ? נראה שיש בעיה באזור הזה לא? הרופא לא ממש מתרגש וטען שלא צריך. מה דעתך? יש לציין שלא היה כאב ראש. תודה רבה!

05/10/2012 | 08:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עיוות זמני בראיה שחולף יכול אכן לבטא הפרעה בזרימת דם לעין. ארוע חד פעמי אולי לא מצריך בדיקות מסובכות אך יש בהחלט צורך לעקוב ואם יחזור, לברר.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות