הבדלים בין לוסנטיס ואווסטין ?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

23/08/2012 | 18:07 | מאת: גדעון

כול המחקרים שקראתי ,כולם מתוך CLINICALTRIALS.GOV של ה NIH, מצביעים על כך שאין הבדל ביעילות שתי התרופות. ההבדל היחידי הוא שאווסטין לא עברה בדיקות בטיחות לטיפול במחלות עיניים אבל הניסיון המצטבר של השימוש מצביע כי אין בעיות בטיחות או תופעות לוואי חריגות. אם אכן זה המצב גם בשטח לא ברור לי מה היתרון של לוסנטיס, בוודאי לא ברור המחיר החריג בלשון המעטה. האם קיימים יתרונות כאלו ? האם נכון להתייחס ללוסנטיס כתרופת קו שני ? האם התרופות עוצרות את המחלה או גם תורמות לשיקום ושיפור במצב ? האם המחלה חוזרת תמיד או שהטיפול עוצר אותה לבסוף ?

27/08/2012 | 18:31 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כל מה שציינת בין שתי התרופות אכן נכון ולכן מקובל לנסות החלפה בין שתיהן כאשר האחת אינה פועלת או שיש רגישות יתר לתרופה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות