בועות סיליקון לאחר ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/06/2008 | 10:55 | מאת: אורחת

אני בת 28 ובשבוע 21 להריוני. לפני 3 שנים עברתי ויטרקטומי עקב הפרדות רשתית, וכיום, לפני כשבוע עברתי שוב הפרדות רשתית חוזרת באותה עין שטופלה בויטרקטומי, הסרה של ERM פריפריאלי והזרקת שמן סיליקון . כעת הלשכה הקדמית עמוקה עם בועות סיליקון. עקב כך איני רואה בעין זו. שאלתי היא: האים ניתן לעשות משהו כעת לטיפול בבועות הסיליקון? והאים , לאחר הניתוח להוצאת שמן הסיליקון, הראיה צפויה להשתפר? ( יש לציין כי הרשתית נראתה צמודה, אך במטושטש.

05/06/2008 | 15:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בועת סיליקון בלשכה הקדמית יש להוציא משום שעלולה לגרום לעכירות בקרנית, קיים סיכוי שהראיה תשתפר במידה והרשתית צמודה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות