מחלת רשתית דלקתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/06/2012 | 00:16 | מאת: נתנאל

שלום רב אני בן 23 בריא בדרך כלל. אובחנה אצלי דלקת AMPPPE עם מוקדים רבים, כאבי עיניים והפרעה בראייה בצורת נקודות צבעוניות בקצה העין החיצוני בשתי העיניים.זה גורם לי הפרעות בראייה ובקריאה. הופניתי לבדיקת CT ועל פיה אני לא סובל מווסקוליטיס. אבל יש אצלי עיבוי מסויים של שרוולי הנוזל סביב עצבי הראייה וגם הסתיידות סמוכה לעצב האופטי הארובתי בחלק האחורי שטיבה אינו וודאי. מה המשמעות של ממצאים של הסתיידות? האם מדובר בנזק לעצב הראייה? האם הנזק לראייה הפיך? בברכה ובתודה נתנאל

13/06/2012 | 08:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מחלה זו ברוב המכריע של המקרים מסתיימת ללא פגיעה משמעותית ברשתית, סיבותיה לא ידועות ואכן מחפשים וסקוליטיס גם באברים אחרים. לדעתי בשלב זה עליך להמתין לחלוף המחלה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות