שינויי rpe

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/04/2012 | 17:56 | מאת: אסי

בתוצאות בדיקה שערך לי רופא עיניים נכתב:"עין ימין עם שינויים פיגמנטריים. עין שמאל-מקולה עם שינויי rpe". יצוין כי הנני סובל מסינוורים מהשמש ומפנסים וכן מירידה בראיה בחשיכה. האם לאור ממצאי הבדיקה, יתכן כי מדובר בתחילתה של מחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה (אני בן 40)? האם מומלצות בדיקות נוספות להבהרת ולבירור המצב המדויק של הרשתית?

18/04/2012 | 21:39 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ישנן בדיקות אלקטרופיזיולוגיות היכולות לאשר או לשלול מחלת רטיניטיס פיגמנטוזה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות