פיענוח בדיקת oct.

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/04/2012 | 13:16 | מאת: אברהם

שלום. אני בן 60,חדות ראיה 6\7.5 לא סוכרתי.תוצאות oct עין ימין:תתכן התחלה של erm על pmb. עובי רישתית מקולרית:278 מקרון. שמאל:תמונה אופיינית לerm. קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה, גורמים לצורה גלית של הרשתית. איבוד השקע הפוביאלי. באזור תת פוביאלי,עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית,כלפי מעלה,עקב משיכת erm. עובי רשתית 433 מקרון. האם זה מצב שדורש התערבות ניתוחית? תודה.

03/04/2012 | 09:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום אברהם, במצב זה התערבות כירורגית נדרשת רק במידה וחדות הראיה יורדת. ציינת את חדות הראיה בעין אחת ואני מעריך שזה בעין הימנית. חדות ראיה בעין שמאל לא ציינת. הרשתית עבה מהרגיל, ייתכן ויש מקום לנתח את העין השמאלית.

03/04/2012 | 11:50 | מאת: אברהם

תודה רבה על ההענות המהירה, בעיין שמאל חדות הראייה 6/9. מתשובתך אני מבין שהמצב כרגע,סביר,אם כך צריך רק מעקב? תג שמח.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות