טיפות FML - ראיית נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

06/09/2011 | 23:09 | מאת: מיכל

שלום פרופ' וינברגר אני בת 31 (מספר במשקפיים 6-)ופניתי לרופא עיניים לאחר תקופה בה אני רואה נקודות שחורות בהירות המטיילות בעת תזוזת הראייה בעיקר כאשר אני מסתכלת על גוף בהיר, קיר לבן וכו. הרופא קבע כי הרשתית שלי דקה ועליי להיות במעקב. לאחר כחודש הגעתי לביקורת משום שראיית הנקודות לא חלפה והרופא בדק את עיניי וקבע כי יש לי אלרגיה שלאו דווקא קשורה לנקודות השחורות שאני רואה. לצורך הטיפול באלרגיה הוא נתן לי טיפות עיניים מסוג FML (טיפה אחת 3 פעמים ביום למשך שבוע) מאחר והטיפות מכילות סטרואידים ולאחר קריאת עלון התרופה מצאתי לנכון להתייעץ איתך: אני קצת חוששת מלהשתמש בטיפות במיוחד משום שהן יכולות לגרום לנזק בעין. האם למישהי עם רשתית דקה ותופעת הנקודות השחורות מומלץ לקחת את הטיפות הללו? האם עדיף לבקש סוג אחר של טיפות? אודה לתשובתך

10/09/2011 | 14:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין קשר בין הטיפות FML לבין הנקודות השחורות, הן נוצרו מעכירויות בזגוגית. אכן שימוש ממושך בסטרואידים גורם ללחץ תוך עייני מוגבר וקטרקט אך אני מניח שהרופא נתן אותן לשחמוש קצר כשבוע שבועיים בלבד ואין בכך סכנה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות