בעיית pvd בשתי העיניים וחשד ללאטיס דגנריישן

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/08/2011 | 08:40 | מאת: דוד פ.

אני בן 63, רקע של ניוון מקולרי מאז גיל 33 ועתה עקב "פלוטרים" בעיניים איבחן רופא בקופ"ח. בעיית pvd בשתי העיניים ו lattice degeneration.שאלתי:האם אפשר לתקן או לשפר מצב נוזל העיןכדי שלא יצטמק ויפגע ברשתית והאם מחלת הלאטיס דג.מחייבת טיפול לייזר מאסיבי בשתי העיניים? נבדקתי במיון עיניים ונאמר לי שעתה אין קרע ברשתית ,שלום ושלום...מודה מראש על התשובה. דוד

10/08/2011 | 09:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן אין מה לטפל בהנתקות הזגוגית אך במידה וה lattice מהווה סכנה להווצרות קרעים והפרדות זגוגית, יש לטפל בלייזר כמניעה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות